Friday, January 16, 2009

Filem : The Curious Case of Benjamin Button (2008)



Pernah dengar filem ni The Curious Case of Benjamin Button (2008), aku baru jer tengok 3/4 cerita ni. Walaupun 3/4  ( masa tu nak keluar umah ) tengok, filem ni memang hebat. Pembukaan tahun baru yang menarik dengan cerita yang menarik. Pada sesiapa yang dahaga cerita hebat, sila la tengok, tak rugi, walaupun ambik masa hampir 3 jam. Tercalon filem terbaik dalam Golden Globe Award 2009, lakonan Cate Blancat memang best giler. Kesan bunyi memang tak yah cerita la. Sinematografi memang mantap, yang penting, jalan cerita dia, klasik tapi segar. Walaupun mengunakan formula sebagaimana cerita hebat Hollywood, kisah dia memang menarik la. Tengok, jangan tak tengok.ok.

No comments: