Saturday, June 13, 2009

Dairi : Jejalan Kat Pinang sambil tgk org kawin

Salam semua, kali ni just nak tunjuk gambar jer, gambar gambar kat bwh ni diambil masa aku pergi ke Pulau Pinang+Kedah+Perak sempena 2 org member aku kawin, Zahir n Mizi, selamat pengantin baru.

Gambar ni masa perjalanan pulang dari Sunga Sedim, cantik awan dia.


Waktu makin malam, masa ni dah masuk magrib, kawasan ni kat Kulim Hi tech. Perjalanan balik dari Sg Sedim.


Haaaa, sedapnyer, ni dia mee rebus kat Kampung Sg Dua Pinang. Kena timbang udang dulu, pastu order. Kali pertama minum jus buah pala, sedap, tapi mahal. Botol kecik Rm3!


Kat cini tempat kita org menginap, kat mana yek ni namanya, tak ingat lak, macam permas jaya, bukan-bukan, emmmm.....Perda kot



Di kat Sungai Sedim, kali pertama jumpa air terjun yang dalam, sampai tak jejak kaki la dalam dia. Kat sini ader penjalan kaki tergantung terpanjang di dunia. Best, tapi tak sempat masuk, dah tutup. Mahal jugak, RM 10 sorang!!!


Ni la pintu masuk Sungai Sedim kat Kulim



Kat umah Mizi, Bukit Mentarjam, tahniah tahniah, selamt pengantin baru


Sajer sajer, kat sungai sedim


Ni haaaa, Line Clear, emmmmm. Kotor sikit la. Macam tak mo pergi jer lepas ni, serik serik, kuah meleleh sana sini.




Sekitar bandar Georgetown waktu malam



Kat umah Zahir, Ipoh, tahniah tahniah, selamat pengantin baru



Mari makan cendol, sedap...................................



Ramai tul org tunggu cendol



Komtar

Kita org sempat melawat Kuil Kek Lok Si, pada mulanya nak naik bukit bendera tapi tiket abis satu hari :(



Colok, sajer jer, bukan nak tukar agama!!!


Sekitar Kuil


Sempat la juga melawat Rumah P Ramlee

Ader kelas tarian gak kat sini, bagus bagus!!!



Balik dari pulau kita orang naik feri, Tut!!!!!!!!!!!!!!!

Bye Pinang............................

No comments: