Thursday, October 15, 2009

Sinema : Surrogates (2009) : Yang terlalu biasa

-


Salam, Syawal semua, rasanya dah lama tak buat review tentang cerita yang aku tengok sejak akhir-akhir ni, bukan apa, banyak lambakan cerita yang tak best sangat la sekarang. Antara cerita yang aku tengok ialah Surrogates, mendapat kritikan kurang menarik dari pekritik pro, citer ni agak tak best la bagi aku. Walaupun takleh nak salahkan jalan cerita ni (buku ni berdasarkan novel tulisan Robert Veditti) tapi terlalu banyak lambakan konsep yang seakan akan sama dengan cerita ni, mcm I Robot etc, membuatkan macam org macam aku mencebik muka. Sama jer. Bahkan cerita ni jauh tak menarik dari cerita yang seangkatan daripada segi effek visual serta set penggambaran. Tak cukup extravanganza untuk cerita yang diaarahkn oleh pengarah Terminator. Kesan Khas dia tak best pun, malah biasa jer tengok. Lagi satu pasal set??? Apa la, cerita ni budget besar tapi macam sedih jer set dia. Buang masa Bruce Willis jer. Tapi yang cukup aku hairan tu, ada akhbar di Malaysia memuji cerita ini tetapi kat seluruh dunia, ramai yang kata filem ni filem biasa jer, bahkan ada yang memberi rating D. So, adakah berbaloi dengan duit RM 10 aanda???? Bolehla tapi jangan kecewa kalau tak ok. Aku bagi C la cerita ni.

2 comments:

aShaBuLz said...

hurm...tak jadi tengok r.

heh thanks for the info

Khapeace Khalead said...

Emmm, takde teruk sgt citer ni. tapi tak tgk pun tak pe kot.huhuhu